You are here

Blog

Engage! verhuist naar eigen pand in Amsterdam

We zijn verhuisd. Na drie jaar in een creatieve broedplaats is het tijd geworden om uit te breiden. Mooier, groter, beter.

In ons nieuwe pand kunnen we al onze ambities realiseren. De locatie biedt met 300m2 voldoende ruimte voor opslag, laden/lossen, technische dienst, videomontage en een productiekantoor. Met zonnepanelen, LED-verlichting en isolatie willen we het pand volledig klimaatneutraal maken.

Edward Snowden voor het eerst te gast in Nederland bij Big Brother Awards

Klokkenluider Edward Snowden is op dinsdag 16 december 2014 via een videoverbinding te gast op de Big Brother Awards. Het is voor het eerst dat Snowden voor een Nederlands publiek speekt. Hij is de winnaar van de Winston Award, die door Bits of Freedom wordt uitgereikt aan iemand die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan het bevorderen van privacy.

Engage! TV verzorgt een live webcast van de Big Brother Awards, vanaf 20:00 uur.

Tuesday, 16 December, 2014
Afbeelding gebaseerd op Edward Snowden van Mike Mozart (licentie: CC BY 2.0)

Nacht van de Poëzie 2014

Op 20 september keerde de Nacht van de Poëzie eindelijk terug naar de plek waar hij hoort: de Grote Zaal van het vernieuwde TivoliVredenburg.

De Nacht van de Poëzie – kortweg ‘De Nacht’ – geldt al meer dan dertig jaar als een van de bekendste en best bezochte poëzie-evenementen van de Nederlandse letteren. 21 dichters, onder wie Remco Campert, Judith Herzberg en Bart Chabot, traden van 20.00 tot 4.00 uur op in het hart van de achthoekige zaal. De dichters werden afgewisseld door de entr'acts: muzikale en theatrale acts tussen de poëziebedrijven door.

Wednesday, 19 November, 2014
logo 32e nacht van de poëzie 2014

IFFR Live: Filmpremières Rotterdam live in heel Europa

Vijf festivalfilms worden tijdens de komende festivaleditie vertoond voor een wel heel groot publiek. In diverse Europese bioscoopzalen en online kan het publiek live meekijken met de premières in Rotterdam.

De filmmakers zijn daarbij aanwezig. Alle kijkers, of ze nu in Polen of Spanje zitten, kunnen via Twitter deelnemen aan de Q&A-sessie na afloop van de film, en zo op afstand het festivalgevoel toch meemaken.

Tuesday, 20 January, 2015
IFFR Live

Engage! TV investeert: nieuw camerasysteem voor live registratie evenementen

Evenementenorganisatoren zetten steeds vaker projectie van live camerabeelden in om de afstand tussen podium en publiek te verkleinen. De eisen aan de regie en beeldkwaliteit zijn daarbij hoog. Zo moeten de kleuren en helderheid van het geprojecteerde beeld perfect aansluiten bij het podiumbeeld. Ook de vertraging in beeld moet minimaal zijn. En de camera’s moeten vaak op afstand blijven van het podium om het publiek niet te storen.

Nieuwsbrief 5: oudejaarsuitzending en nieuwe camerasystemen.

Lees hier onze vijfde nieuwsbrief over de aanschaf van nieuwe camerasystemen, en de oudejaarsuitzending op RTV-Utrecht.

Triax kabel is binnen!

De eerste onderdelen van de nieuwe cameraset beginnen binnen te komen.

De firma Romal in Utrecht leverde ons 4 haspels met 150 meter flexibele triaxkabel. Via deze 8,4 mm dunne kabel worden binnenkort alle camerasignalen getransporteerd. De maximale lengte die we met deze kabel kunnen overbruggen is zo'n 600 meter. Met een dikkere kabel zouden we zelfs tot 1200 meter kunnen komen.

GroenLinks partijcongres december 2013

Op 14 december 2013 vond het GroenLinks partijcongres plaats in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht. Engage! TV verzorgde alle aanvullende techniek: HD-projectie, 3-camera HD live cameraregistratie, plasma's, intercomvoorzieningen, etc.
Saturday, 14 December, 2013
groenlinks congres 2013: live registratie, algehele technische productie, projectie, etc.

VVD Najaarscongres 2013

Engage! TV verzorgde in november 2013 live driecamera HD registratie bij het VVD Najaarscongres in Zaal 1913 in Den Bosch. De opdrachtgevers waren Solid Rental en International Orange.
Saturday, 23 November, 2013
VVD najaarscongres 2013: live driecamera HD registratie tbv live projectie, politiek24, website etc.

Engage! TV investeert in Sony HSC-100R cameraketens

Engage! TV werkt continu aan verbetering van haar producties. Daarom hebben we een grote stap gezet, en geïnvesteerd in drie nieuwe cameraketens.

Na een zorgvuldige afweging hebben we gekozen voor Sony HSC-100RTL camera, met HSCU-300 CCU's, HDVF-EL75 viewfinders en RCPs. De camera's zullen standaard voorzien worden van Fujinon 20x8 HD lenzen met extender, met servo focus en zoom remotes.

Het betreft volwaardige 2/3" CCD HD broadcast camera's met shading en aansluiting via triax kabels.

Thursday, 19 December, 2013
Sony HSC-100RTL camera chains for rent in Utrecht Amsterdam The Netherlands

Pages