You are here

GroenLinks Verkiezingscongres 2010

Task: 
Projecties, meercameraregie, webcast

Net als in 2009 werd Engage! gevraagd een groot deel van het verkiezingscongres van Groenlinks te organiseren. Het congres, met 1600 deelnemers, vond dit jaar plaats in Vredenburg Leidsche Rijn.

Twitter projectie

De projectie van bijna 9 meter breed in full HD vormde het belangrijkste vormgevingsaspect van de zaal. Op het projectiescherm was continu de vormgeving te zien, de titel van het onderdeel, een twitterbalk, amendementen, stemresultaten, filmpjes, live camerabeeld, naamtitels en terugtelklokjes. Voor de aansturing van deze meerlagige projectie ontwikkelde Engage! een speciaal softwarepakket zodat de bediening deels door GroenLinks medewerkers uitgevoerd kon worden.

iPhone webcast

Met 6 camera's werd een zorgvuldige videoregistratie en live webcast gemaakt, die door tienduizenden mensen bekeken is. Ook was het gehele congres, integraal in volgen via een live stream op de iPhone. Vele honderden mensen hebben hier gebruik van gemaakt. In de zaal was breedband wireless internet beschikbaar voor congresdeelnemers die wilden bloggen of twitteren. De videoregistratie was in alle foyers en zelfs in de loungetent continu te volgende op plasmaschermen.

Foto's: 
Datum: 
Sunday, 18 April, 2010
Share/Save

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer