The Sound of Freedom - Metropole & Friends
foto: Anna van Kooij

You are here

Sound of Freedom - Metropole Orkest met Wende, Oleta Adams, e.a.

Task: 
televisieregistratie en schemregie

Festival De Basis - Slotspektakel

Tijdens de ‘Koude Oorlog’ stegen dagelijks met veel gebrul Amerikaanse straaljagers op van de vliegbasis Soesterberg. ‘The sound of freedom’ noemden omwoners het overweldigende geluid. Op de International Day of Peace sluit Vrede van Utrecht het grote vieringjaar af met Sound of Freedom. Niet met straaljagers, maar met de Nederlandse Krijgsmacht én een groot vredesconcert op de kruising van de landingsbanen. Hoe klinken vrede en vrijheid op een voormalige militaire basis?

Een theatrale reddingsoperatie door de Nederlandse Krijgsmacht brengt je met sluipschutters, ontploffingen, landmacht en luchtsteun dicht bij de essentie van het militair zijn. Daarna verzorgt het Metropole Orkest een groot vredesconcert met muziek van oorlog en vrede. Verwacht klassiekers, ballads, gospel en pop songs, geïllustreerd door iconische videobeelden. Met niemand minder dan Oleta Adams, Wende Snijders, Douwe Bob, Omar Offendum, PAX en Karsu.

Engage! TV verzorgt de schermregie tijdens het concert. Bovendien maken we, met 8 camera's, een high definition televisieregistratie van het concert. De registratie wordt live uitgezonden op RTV Utrecht, en later in het jaar op een van de landelijke zenders. De broadcastfaciliteiten (regiewagen met 8 HD camera's) worden verzorgd door Suydendorp Broadcast Facilities (SBF BV).

Militaire reddingsoperatie

Terroristen, gevechtsvoertuigen, explosies, sluipschutters, vuurgevechten, luchtsteun en de baas van het Nederlandse leger. Dichter bij de essentie van het militair zijn, kun je eigenlijk niet komen. Special guests: luitenant-generaal Mart de Kruif en de Nederlandse Krijgsmacht.

Concert Metropole Orkest & Friends

Het Metropole Orkest & Friends, onder leiding van de vermaarde Engelse dirigent Anthony Weeden. Met gastoptredens van Oleta Adams, Douwe Bob, Wende Snijders, Omar Offendum, Karsu en PAX nemen ze je mee langs muziek over oorlog en vrede: van de Tweede Wereldoorlog, via muziek uit de sixties en seventies tot aan de muziek die in Uruzgan in Kamp Holland klonk en de muziek van de Arabische lente. Gospel en bigband, rock-‘n-roll en Woodstockklanken, rap en luisterliedjes, iconische beelden en een spectaculaire lichtshow.

foto: Anna van Kooij

Bekijk op Flickr backstage foto's van deze Engage! TV broadcastproductie.


Bekijk op Youtube songs van Karsu, Wende Snijders, Omar Offendum, Oleta Adams met het Metropole Orkest.

Update:
RTV-Utrecht zal op 31 december 2013 de concertregistratie herhalen, van 22:30 tot 00:00 uur.

Foto's: 
The Sound of Freedom - Metropole & Friends
Datum: 
Saturday, 21 September, 2013
Share/Save

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer