IFFR Live
Filmpremières IFFR live te zien in heel Europa

You are here

IFFR Live: Filmpremières Rotterdam live in heel Europa

Vijf festivalfilms worden tijdens de komende festivaleditie vertoond voor een wel heel groot publiek. In diverse Europese bioscoopzalen en online kan het publiek live meekijken met de premières in Rotterdam.

De filmmakers zijn daarbij aanwezig. Alle kijkers, of ze nu in Polen of Spanje zitten, kunnen via Twitter deelnemen aan de Q&A-sessie na afloop van de film, en zo op afstand het festivalgevoel toch meemaken.

De eerste film die geselecteerd is voor IFFR Live is Atlantic. van Jan-Willem van Ewijk, over een jonge Marokkaanse visser die op zijn surfplank richting Europa afreist. Hoofdrollen worden gespeeld door Thekla Reuten en windsurfkampioen Fettah Lamara. De film, die in 2010 deelnam aan IFFR’s co-productiemarkt CineMart, ging onlangs op het filmfestival van Toronto in wereldpremière.

IFFR Live is een samenwerking tussen IFFR, Fortissimo Films, TrustNordisk en Doc & Film International. Samen willen ze het bereik van festivalfilms zo groot mogelijk maken, door het inzetten van nieuwe technologieën en nieuwe media.

Engage! TV verzorgt de videoregistraties van de filmpremières en de distributie naar bioscopen en filmhuizen elders in Europa.

Meer info: de films

Foto's: 
IFFR Live
Datum: 
Tuesday, 20 January, 2015
Share/Save

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer